I serien om «hvor lite du egentlig trenger for å få gjort mye» er det denne gangen to strikk som skal få vise sitt fantastiske potensiale som treningsredskap. Dette skriveriet gir deg serier med smarte og effektive øvelser for å holde kroppen sunn, sterk og hverdagssprek! 

Mini-strikk og tilsvarende treningstrikk er effektive for å gi kroppen en real oppstrammer 1-2 ganger pr. uke. Klarer du å lirke inn strikktrening i dine 30 minutter med daglig helsebringende aktivitet vil du raskt merke fremgangen. Du kan gjøre mange ulike øvelser for hele kroppen og hvordan du bruker strikket er med på å avgjøre hvor tung øvelsen blir for deg.

Gjennomføring:

Gjør den enkelte øvelsen for seg selv. Gjør 3 runder med 10-12 repetisjoner av hver. Oppvarmingen til treningen er valgfrie øvelser med kroppsvekt som får pulsen opp og svetteperlene til å dukke frem i panna i 6-10 minutter.

Øvelse 1: Hofteløft (rumpe, lår, nedre del rygg, mage)

Hvordan: Fest to strikk rundt knærne. Over eller under. Trekk helene dine inn mot rumpa, skyv rumpa opp fra bakken, hold litt på toppen og senk ned igjen. I hele øvelsen sørger du for å presse knærne dine utover i strikket.

IMG_7060IMG_7057

Øvelse 2: Armhevinger (bryst, bakside arm, skulder, mage)

Hvordan: Fest to strikk sammen og fest disse rundt øvre del av rygg og i hendene. Plasser hendene under skuldrene og litt ut til siden. Sørg for at du har en sterk kjernemuskulatur (mage/rygg). Senk deg ned mot bakken og press gulvet fra deg på vei opp igjen. Her er øvelsen vist med strake ben, den kan veldig gjerne gjøres med knærne i bakken.

IMG_7048IMG_7051

Øvelse 3: Stående roing (rygg, armer, skulder)

Hvordan: Fest strikkene sammen, eller stå med ett strikk rundt hver fot. Len deg fremover og start bevegelsen med å trekke skulderbladene sammen slik at de nesten kysser bak på ryggen din. Deretter fortsetter du bevegelsen med å trekke armene opp og bak. Brems på vei ned igjen. Tenk at du kun skal ha en liten bøy i knærne og en litt større knekk i hofta. Len deg godt fremover.

IMG_7040IMG_7037

Øvelse 4: Fraspark (rumpe, bakside, stabilisering hofte)

Hvordan: Fest to strikker sammen, fest den ene delen i hånden og den andre rundt foten på samme side. Start bevegelsen med å føre kneet inn mot brystet før du strekker benet sterkt opp og bakover.

IMG_7202IMG_7187

Øvelse 5: Høy roing (øvre del av rygg, armer, skulder)

Hvordan: Fest strikkene sammen og rundt føttene. Sitt med en rett og fin overkropp, lent forsiktig fremover. Løft albuene ut fra kroppen og opp mot skulderhøyde. På samme måte som i den stående roingen så starter du bevegelsen med å trekke skulderbladene litt sammen, deretter lar du musklene på baksiden, sammen med armene, trekke strikket stramt. Trekk gjerne albuene litt høyere enn vist på det siste bildet.

IMG_7074IMG_7072

Utstyr: Mini-strikk får du kjøt på de fleste sportsbutikker, og et raskt googlesøk gir deg muligheten til å kjøpe på nett. I denne artikkelen har jeg brukt mini-strikk fra ABILICA sitt utvalg av nyttig hjemmetreningsutstyr.

Uansett form eller utgangspunkt så vinner du over alle som ligger på sofaen når du beveger deg.

God trening, spreking!