Du trenger ikke så mye for å få gjort mye. Om jeg skal tipse deg om et godt plassbesbarende utstyr til hjemmetrening, så er en slynge kanskje den smarteste investeringen du gjør. En slynge er supereffektivt og nyttig om du bruker den riktig og kan gi deg styrken du trenger for å være sprek og leve lenge. 

Slyngetrening er nyttig trening fordi det utfordrer deg på styrke og kontroll rundt din egen kroppsvekt. Det å kunne stå sterkt i sin egen kropp gjennom kroppsvektsøvelser gir deg et godt grunnlag for å ha en solid, sunn og sprek kropp. Mange forbinder slyngetrening med trening av kjernemuskulaturen, kroppens kraftsenter, men slyngen kan også brukes til så mye mer. I denne artikkelen får du 6 gode basisøvelser i slynge som gjør kroppen din gjennomtrent!

Hvordan trene programmet: Hver øvelse gjøres i 40 sekunder, med 20 sekunders pause. Du gjør 3 runder av hver øvelse. Husk at du i øvelser på ett ben må gjøre begge bena 3 runder. Det er også mulig å gjøre øvelsene i supersett (to og to sammen) eller andre løsninger. Om du velger supersett så gjør du først øvelse 1, deretter øvelse 2, for så å gjøre øvelse 1 en igjen. Gjenta til du har det antallet serier og repetisjoner som gjør deg god og mør i kroppen. I neste runde med øvelser gjør du tilsvarende, men da øvelse 3 og 4 om hverandre. <—- Denne løsningen gir en skikkelig pulsdrive og setter kaloriknekker`n i kroppen i høygir!

Oppvarming: 8-12 minutter hurtig gange eller rolig jogg om du trener utendørs, tilsvarende antall minutter med dansing til dine favorittlåter om du trener innendørs. Eller noe annet som gir pulsen en forsiktig og god stigning mens du har det gøy.

Øvelse 1: Knebøy i slynge

Hva trener du: Forside lår, bakside lår

Utførelse: Plasser bena i hoftebreddes avstand, trykk hele foten godt i bakken, sett deg dypt ned og press bakken fra deg på vei opp igjen. Len deg gjerne litt bakpå og jobb hele veien med strake armer.

IMG_6613

Øvelse 2: Brystpress 

Hva trener du: Bryst, bakside arm, kjernemuskler.

Hvordan: Plasser armene under skulder, litt ut til siden. Senk brystet ned mellom armene til du er på linje med skuldrene. Press deg opp igjen til armene er strake. Sørg for at du hele tiden har kontroll på magemusklene dine ved å trekke navlen lett inn og ha en sterk kjerne uten rotasjoner eller svai.

IMG_6607

 

Øvelse 3: Ettbens knebøy i slynge

Hva trener du: Bakside lår, rumpe, forside lår

Utførelse: Stå på ett ben, sett benet slik at det peker midt på festet til slynga. Strekk gjerne det andre benet ut og sett deg ned på samme måte som i knebøy. La benet du står på gjøre mesteparten av jobben når du arbeider, men du kan gjerne hjelpe litt til ved å trekke med armene. Husk at du har to ben og må gjøre begge bena hver for seg.

IMG_6660

Øvelse 4: Omvendt roing 

Hva trener du: Rygg, forsiden av armen, kjernemuskler.

Hvordan: Still deg opp med ansiktet mot slyngen. Legg deg bakpå med strake armer og sørg for å starte bevegelsen ved å trekke skulderbladene sammen. Deretter lar du armene hjele til med å dra hele kroppen opp mot slyngen. Hold albuene nærme kroppen i hele bevegelsen og senk deg tilbake.

IMG_6624

Øvelse 5: Armhevinger 

Hva trener du: Kjernemuskler, bakside arm, bryst.

Hvordan: Plasser føttene i slyngen, gå opp på strake armer og kjenn at du har en lik følelse i kjernemuskulaturen som på de tidligere øvelsene. Plasser armene litt ut til siden, nedenfor skulderen. Senk deg ned til bakken, la albuene peke litt bakover, og press bakken fra deg på vei opp igjen. Hele tiden kontroll på kjernemuskulaturen. Er øvelsen for utfordrende kan du jobbe deg ned mot bakken på strake armer, for så å sette knærne nedi når du skal opp igjen.

IMG_6674

Øvelse 6: Spensthopp 

Hva trener du: Forside lår, bakside lår, rumpe og hjertet.

Hvordan: Stå med samme posisjon som i en knebøy og skyt fart fra bunnposisjonen slik at du forlater bakken. Press knærne litt utover på vei opp og sørg for en så fin og myk landing som du klarer. Her kan du dra på litt for å gi hjertet en skikkelig oppfrisker på slutten av treningsøkta.

IMG_6666

I denne artikkelen er det brukt en hjemmetreningsslynge fra ABILICA. Power Sling får du tak i på sportsbutikker eller ved ett raskt googlesøk på nett.

(Innlegget er ikke sponset, jeg bare liker rett og slett denne slyngen fordi den er god. Du trenger ikke feste den fast i taket eller med noe oppheng. Den fester i en hvilken som helst dør. Enkel å bruke er den også)

IMG_6603

God trening!