Sommeren har ankommet og kanskje er det vanskelig å finne tid til trening innbakt i dager med soling, is-spising og grillfester. I samarbeid med ABILICA har jeg utviklet dette supernyttige og tidseffektive slyngetreningsprogrammet for deg som vil styrke hele kroppen på 30 minutter!

I dette programmet har jeg benyttet en ABILICA PowerSling som er spesiallaget for hjemmetrening. Den er enkel og håndtere, kan festes både i døren og hengende i et feste, og den gir deg muligheten til å trene styrketrening på hele kroppen.

Hva trenger du: En ABILCIA PowerSling eller tilsvarende slyngetreningsprodukt, komfortable treningsklær, en flaske vann 0g 30 minutter til å trene.

Oppvarming: Valgfrie øvelser som hurtig gange, lett jogging, enkel stretching og tilsvarende øvelser som får pulsen opp og hjertet i gang. Varighet 5-8 minutter.

Gjennomføring: Hver øvelse gjør du i rekkefølgen som de kommer i videoen. Du gjennomfører 3 serier med 8-12 repetisjoner. Mellom hver serie og bytte av øvelse tar du 30 sekunder pause.

Treningsprogrammet: 

Knebøy: Stå med begge føttene i hoftebreddes avstand, vinkle knær og tær litt utover. Len deg godt bakpå med strake armer. Senk deg så lang ned du kommer og press knærne utover på vei opp igjen.

  • Hva trener du: Rumpe, lår og hjertestyrke.

Høy Roing: Hev albuene dine i skulderhøyde og fokuser på at du skal starte bevegelsen ved å trekke skulderbladene sammen, for så å trekke etter med armene. Tenkt at skuldebladene dine skal kysse midt på ryggen. Hold albuene høyt og bruk litt ekstra tid i bremsefasen på vei tilbake.

  • Hva trener du: Øvre del av rygg, armer og nakke.

Pistol-Knebøy: Denne ettbens-varianten gir bena dine en skikkelig utfordring. Stå med foten pekende midt på festet til slynga, ha paralelle hofter og senk deg ned mot bakken så langt du kommer. Sørg for stabile hofter og knær. På vei opp igjen kan du gjerne trekke litt med armene for å hjelpe til i den tyngste delen av øvelsen.

  • Hva trener du: Rumpe, lår, knestabilitet, hoftestabilitet.

Push-Ups: Plasser bena i slynga (knær nedi om du ikke er helt klar for strake enda). Hendene plasseres på linje med skuldre, litt ut til siden. Sug navlen litt inn mot ryggsøylen og ha kontroll på kjernemusklene dine med en rett og fin kropp. Senk deg ned, press bakken fra deg på vei opp igjen. Unngå svai.

  • Hva trener du: Bryst, mage, bakside arm, forside skulder.

Biceps-Curl: Hold i slynga med håndflatene pekende oppover. Strekk armene og dra håndbakene mot deg ved å bøye i albueleddet. Husk at det er liten til ingen bevegelse i skulderleddet. Brems mye på vei tilbake.

  • Hva trener du: Forside av arm, forside av skulder.

Dynamisk Planke: Plasser bena i slynga og armene med samme utgangspunkt som på armhevinger. Trekk navlen inn og lag deg en sterk kjernemuskulatur uten svai eller krom i ryggen. Trekk knærne inn mot magen og brystet og strekk deg helt ut igjen.

  • Hva trener du: Kjernemuskler (mage og rygg)